2024. április 29. 04:36

KezdőlapWRCA Hyundai negyedik Rally1-es autó indítását tervezi

A Hyundai negyedik Rally1-es autó indítását tervezi

-

A Hyundai Motorsport 2019 óta csak három autóval áll rajthoz a WRC futamokon, azonban most Cyril Abiteboul elárulta, hogy negyedik autó indításán gondolkoznak Dél-Koreában. 

A Hyundai utoljára a 2018-as Portugál Rallyn indult négy autóval, akkor Thierry Neuville, Dani Sordo, Hayden Paddon és Andreas Mikkelsen vezethetett egy Hyundai i20 Coupe WRC-t, azonban 2019-től csak három top kategóriás autóval áll rajthoz. 

Cyril Abiteboul a kenyai Szafari Rally után elárulta, hogy Dél-Koreában ismét negyedik autó bevezetésén gondolkoznak, mely 2024-től történne meg. 

A koreai gyártó csapatában jelenleg csak Thierry Neuville és Esapekka Lappi indul minden versenyen Rally1-es autóval, míg Dani Sordo részmunkaidőben versenyez, váltótársa pedig Teemu Suninen lett, Craig Breen tragikus horvát tesztbalesete után. A WRC2-es csapatban pedig Emil Lindholm, a kategória címvédője áll rajthoz. Suninen a Rally1-es, míg Lindholm a Rally2-es autót vezetheti először az Észt Rallyn. 

Abiteboul szerint jövőre a két finn versenyző közül valaki állandó vezetési lehetőséget kaphat egy Rally1-es autóval. 

“A terv egyértelműen az, hogy Teemu vagy Emil 2024-ben állandó lehetőséget kapjon a Rally1-es autóval – mondta Abiteboul a Motorsport.com oldalnak. – Egyelőre nincs eldöntve a negyedik autó indítása, de vizsgáljuk a lehetőséget. A legnagyobb problémát a Rally1-es autók versenyeztetésének ára jelenti, ezért is harcolok olyan dolgokért, melyek csökkentenék az árakat. Ha sikerül megoldani a negyedik autó indítását, akkor mindenképp egy fiatal versenyző vezethetné azt.” 

A Hyundainál egyelőre csak Thierry Neuville-nek van szerződése 2024-re, de a Motorsport.com információja szerint hamarosan megkezdik a tárgyalást Lappival is. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss