2024. május 03. 05:31

KezdőlapWRCTanak a kenyai hatodik hely után, és kész komoly kockázatot vállalni hazai futamán

Tanak a kenyai hatodik hely után, és kész komoly kockázatot vállalni hazai futamán

-

Ott Tanak számára is sok problémát tartogatott a Szafari Rally, melyen a hatodik helyen sikerült célba érnie és megnyerte a Power Stage-et. 

Ott Tanak két defekt után majdnem tíz perc hátránnyal zárt a hatodik helyen Kenyában, a Power Stage-en azonban a leggyorsabb tudott lenni, így öt bónuszpontot gyűjtött. 

“A Power Stage győzelem és a hatodik hely nem olyan rossz eredmény, ha figyelembe vesszük a problémákat – mondta Ott Tanak. – Természetesen nem ilyen eredményért szerettünk volna harcolni, de így is sikerült sok pontot szerezni.” 

A következő verseny pedig a hazai futama, az Észt Rally lesz, ahol Kenyával ellentétben nem a túlélés kerül fókuszba, hanem a minél nagyobb tempó. 

“Továbbra is nagyon sok munka vár még ránk. Észtországban minden a sebességen fog múlni, ezért e téren még sokat kell fejlődni. A hazai versenyemen mindent hajlandó leszek kockára tenni, kérdés, hogy úgy jobb eredményért tudok-e harcolni. Még nem indultam gyors versenyeken a Pumával, ezért meg kell néznünk, hogy mire lehetünk képesek az ilyen versenyeken. Nem mondanám, hogy izgatott vagyok, mert a hazai versenyem jön, nagyon nehéz ez az év és még mindig javítanunk kell a gyorsaságunkon.” 

Friss