back to top
2024. május 06. 19:15

KezdőlapWRCA Toyota kenyai sikeréhez hozzájárultak a Szardínia Rally problémái is

A Toyota kenyai sikeréhez hozzájárultak a Szardínia Rally problémái is

-

A Toyota Gazoo Racing versenyzői nagyon rosszul szerepeltek a Szardínia Rallyn, azonban az ottani problémák is kellettek, ahhoz, hogy a Szafari Rallyn ismét totális győzelmet arassanak. 

A Toyota versenyzői közül csak Kalle Rovanpera nem szenvedett a Szardínia Rally vízátfolyásaiban, és végül a harmadik helyet szerezte meg. 

A sok probléma komoly aggodalomra adott okot a szezon legkeményebb versenye, a Szafari Rally előtt, azonban a japán gyártó Kenyában totális, négyes győzelemmel zárt. 

“Szardínián nagyon nehéz körülmények voltak, egyáltalán nem megszokott a sok vizesárok ott – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Az olasz verseny után volt néhány dolog, amin javítanunk kellett. Szardínián megtanultuk, hogy miként kelljünk át egy vizesárkon, és ez segített Kenyában. Az autó erős volt Olaszországban is, de ott a vizesárkok túl nagy akadályt jelentettek. Tavaly azt hittem a négyes győzelem után, hogy évtizedekig nem ismételjük meg azt az eredményt, erre már idén sikerült.” 

Friss