back to top
2024. május 06. 14:16

KezdőlapWRCEvans a kenyai dobogó ellenére sem elégedett

Evans a kenyai dobogó ellenére sem elégedett

-

Elfyn Evans idei harmadik dobogós eredményét szerezte a kenyai Szafari Rallyn, azonban a walesi toyotás ennek ellenére egyáltalán nem elégedett. 

Elfyn Evans a mexikói harmadik és horvát első hely után állt ismét dobogóra, amikor Kenyában a harmadik helyen ért célba. A walesi toyotás hét verseny után a vb második helyét foglalja el 41 pont hátránnyal csapattársa Kalle Rovanpera mögött és 1 pont előnnyel az ugyancsak toyotás Sébastien Ogier és fordos Ott Tanak előtt. Az ötödik helyen álló Thierry Neuville-t pedig hat ponttal előzi meg. 

“A Szafari Rally egy nagyon komoly verseny volt rengeteg kihívással – mondta Elfyn Evans. – Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen sikeres csapat tagja lehetek, mely képes egy négyes győzelmet is elérni. A saját teljesítményemmel azonban korántsem lehetek elégedett. A harmadik hely egy jó eredmény, de egyáltalán nem volt jó a teljesítményem. Sokszor megtréfáltak és majdnem balesetet szenvedtem a mély nyomokkal való küzdés miatt, szombaton pedig egy vizesárok és két defekt okozott problémát. Ezek ellenére sikerült dobogón zárni, de három percet kaptunk csapattársainkkal szemben, amivel nem lehetek elégedett.” 

Evans 2021-ben 10., míg tavaly második lett Kenyában. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss