back to top
2024. május 08. 14:03

KezdőlapWRCSajtó: Finnországban is négy Toyota indul, de nem Ogier áll rajthoz

Sajtó: Finnországban is négy Toyota indul, de nem Ogier áll rajthoz

-

A finn médiában megjelent egy hír, mely szerint négy Toyota áll rajthoz a Finn Rallyn, azonban nem Sébastien Ogier vezeti a negyedik Yaris-t. 

A finn yle.fi oldal közölte azt a hírt, mely szerint Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke hamarosan Japánba repül, ahol a gyártó értekezletén fog részt venni, azonban a szokásos témák között egy meglepetés is szerepel. 

A finn média szerint ugyanis Jari-Matti Latvala indulhat a csapat negyedik Rally1-es autójával.  

“Valóban szó volt arról, hogy jövőre, vagy 2025-ben egy versenyen vezethetem a Rally1-es autót – mondta Jari-Matti Latvala az yle.fi oldalnak. – Döntés azonban nem született egyelőre. Szombaton megyek Japánba, ahol elképzelhető, hogy megszületik a döntés. A kérdés az, hogy az idei Finn Rallyn indulhatok, vagy a Toyota vezetése csak a későbbi években teszi ezt lehetővé. Nagyon örülnék, ha egy versenyen vezethetném a Rally1-es autót, miután már szinte minden Toyotát vezethettem, mely a WRC futamokon indult korábban.” 

Latvala utoljára a 2020-as Svéd Rallyn állt rajthoz WRC futamon versenyzőként, 2021 óta pedig a Toyota WRC csapatát vezeti.

Friss