back to top
2024. május 07. 10:19

KezdőlapWRCSuninen: A Hyundai meglévő bizalmát gyorsan el is lehet veszíteni 

Suninen: A Hyundai meglévő bizalmát gyorsan el is lehet veszíteni 

-

Teemu Suninen az Észt Rallyn vezetheti először a Hyundai Motorsport Rally1-es autóját versenyen, majd a Finn Rallyn is ő indulhat a csapat harmadik autójával. A finn versenyző azonban jól tudja, hogy hiába van most bizalom felé a csapat irányából, ez gyorsan megváltozhat, ha a teljesítménye nem lesz jó. 

Teemu Suninen utoljára a 2021-es Monza Rallyn állt rajthoz csúcskategóriás Hyundaijal, amikor a családi problémái miatt hiányzó Ott Tanakot helyettesítette a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. 

A finn versenyző azóta pedig a koreai gyártó WRC2-es csapatában versenyzett. Craig Breen tragikus horvát tesztbalesete után a Hyundainak azonban egy váltótársat kellett keresnie Dani Sordo mellé, és végül Suninen kapott bizalmat, így az észt és finn WRC futamokon is ő vezetheti a harmadik hibrid Hyundait. 

“Örülök, hogy a csapat nekem adott lehetőséget a Rally1-es autó vezetésére – mondta Teemu Suninen a Rallit.fi oldalnak. – Úgy érzem, hogy most jött el a pillanat, amikor valóban megtudom mutatni a tudásomat a WRC csúcskategóriájában. Ehhez kell egy versenyképes autó és erős csapattársak, akikkel össze tudom hasonlítani a gyorsaságomat.” 

A koreai gyártó egyelőre csak két versenyen ad lehetőséget a finn pilótának, azonban elképzelhető, hogy Chilében is ő indulhat. 

“Szerintem először a csapat megszeretne nézni pár versenyt, hogy milyen a teljesítményem és hol tartunk a többiekhez képest. Ezt követően lehet döntés a folytatásról. Először jó eredményeket kell elérni, és bár jelenleg hosszútávra tervez velem a Hyundai, ha az eredmények nem jönnek, akkor gyorsan el is lehet veszíteni a bizalmat.” 

Az Észt Rallyt július 20-23. között rendezik, Suninen 2020-ban és 2021-ben is a hatodik helyen ért célba Ford Fiesta WRC-vel a gyors versenyen.

Friss