2024. május 03. 13:40

KezdőlapWRCA gyári WRC csapattal szóba hozott fiatal versenyző az első győzelmére hajt

A gyári WRC csapattal szóba hozott fiatal versenyző az első győzelmére hajt

-

2021-ben megnyerte a Junior WRC-t, majd tavaly már WRC2-ben állt rajthoz, idén pedig csak erre a kategóriára összpontosít és Észtországban vagy Finnországban már győzelmet ünnepelne. 

Finnország igencsak jól áll kitűnő rally versenyzők terén, hiszen Kalle Rovanpera vb címmel, Teemu Suninen WRC dobogókkal, míg Emil Lindholm WRC2-es bajnoki címmel bizonyította gyorsaságát már. 

Azonban Kalle Rovanpera kortársai között még több nagyon tehetséges versenyzőt találhatunk, mint például Sami Pajarit, aki egy évvel fiatalabb is a tavalyi világbajnoknál. 

Pajari 2021-ben, 20 évesen megnyerte a Junior WRC-t, majd tavaly már a WRC3-ban állt rajthoz Rally3-as Forddal, de négy WRC2-es versenyen is indult Skodával. Idén már kizárólag a WRC2-re összpontosít és a svéd harmadik hely után Szardínián már vezetett az első napot követően. 

A látványosan fejlődő pilótát szóba hozták a Hyundai Motorsporttal is idén, végül azonban a koreai gyártó úgy döntött, hogy Teemu Suninennek ad lehetőséget Dani Sordo váltótársaként, míg a WRC2-es csapatba a kategória tavalyi világbajnokát, Emil Lindholmot szerződteti. 

Ennek ellenére Pajari biztos benne, hogy hamarosan még komolyabban terveznek majd vele a WRC gyári csapatai. 

“Örülök annak, hogy a Hyundai csapatában felmerült az én nevem is, ez azt mutatja, hogy valamit jól csinálunk – mondta Sami Pajari a Rallit.fi oldalnak. – A Toksport számára is nagyon jó, hogy innen szerződtette Emil Lindholmot a Hyundai, mert látszik, hogy nagyszerű versenyzők vannak a csapatban. Nem lepődnék meg, ha a Toksport versenyzői közül hamarosan még több versenyző igazolna gyári WRC csapathoz. Jelenleg mi arra törekszünk, hogy megszerezzük az első WRC2-es győzelmünket. Svédországban már sikerült dobogón zárni, míg Szardínián vezettünk az első nap végén. Az észt vagy finn versenyek jobban illenek majd hozzánk, ezért ott mindenképp a dobogó lesz a cél, de jó lenne első győzelmünket is megszerezni. Azt hiszem, most először jelenthetjük ki, hogy van esélyünk az első hely megszerzésére valamelyik futamon.”
 

Friss