back to top
2024. május 19. 06:36

KezdőlapWRCLesz a Toyotának gyári WRC2-es csapata is?

Lesz a Toyotának gyári WRC2-es csapata is?

-

A Rally2-es Toyota Yaris fejlesztése gőzerővel zajlik, Jari-Matti Latvala a WRC csapat irányítója pedig elárulta, hogy terveznek-e gyári WRC2-es csapatot is létrehozni. 

A héten Spanyolországban tesztelte Juho Hanninen, a Toyota tesztversenyzője a Rally2-es Yarist, mely 2024-ben kerül a piacra és lesz elérhető a versenyzők számára. 

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy indít-e WRC2-es csapatot a Toyota, erre pedig Jari-Matti Latvala adott választ. 

“Nem tervezünk gyári WRC2-es csapatot létrehozni – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője a Rallit.fi oldalnak. – Ennek ellenére, vélhetően a WRC2-veb induló pilóták egy része majd szeretne Toyotával versenyezni. Szeretnénk valami hasonló dolgot létrehozni, mint amit a Toksport is csinál. Valószínűleg lesz egy csapat, mellyel szorosan együtt fogunk működni, ahogy azt teszi a Skoda is a Toksport esetében. Technikai segítséget fogunk adni a csapatnak, tehát mérnökeink segítenek majd nekik. Az ügyfélcsapat pedig majd eldönti, hogy kik vezethetnek náluk.” 

2024-től kerül tehát a piacra az autó, melyből eleinte csak kevés lesz elérhető. 

“Azt már most látjuk, hogy az év elején csak kevés autót tudunk a versenyzőknek biztosítani, ennek ellenére biztosak vagyunk benne, hogy olyan versenyzők indulhatnak majd Toyotával, akik képesek lesznek a mezőny elejében harcolni. Jelenleg úgy látjuk, hogy 2024 elején indulhat először versenyen a Toyota Yaris Rally2, azonban konkrét versenyről még nincs döntés.” 

Friss