2024. április 29. 18:55

KezdőlapWRCMillener is megkongatta a WRC vészcsengőjét

Millener is megkongatta a WRC vészcsengőjét

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke szerint muszáj valamit kitalálni, hogy a WRC visszanyerje régi vonzerőjét, különben hamarosan bezárhatja kapuit. 

Mostanában sokszor szóba került, hogy a WRC válságba került a világjárvány utáni években. A Szardínia Rally után online értekezletet hozott létre a WRC Promótere, az FIA és a WRC versenyzőinek részvételével, ahol mindenki elmondhatta, hogy mivel tenné ismét jobbá a Rally Világbajnokságot. 

Legutóbb Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke osztotta meg véleményét a témakötben. 

“Láthatóvá kell tenni magunkat – mondta Richard Millener a francia AutoHebdo magazinnak. – Eléggé láthatóak vagyunk a közösségi médiában jelenleg? Nem hiszem. Az M-Sportnál ezért igyekszünk rövid videókat, klippeket készíteni, amit a rajongók gyorsan meg tudnak nézni. Napjainkban az embereknek nincs idejük, hogy 3 percnél tovább üljenek és nézzenek egy videót. Sok emberrel beszélgettem és néhányuk megkérdezte, hogy hol láthatóak a bajnokságunkról videók. Ha a WRC elég látható lenne, akkor ilyen nem fordulna elő. Nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy hol lehet a versenyekről, csapatokról, versenyzőkről videókat találni. A Nascar létrehozott egy ötéves tervet, aminek a népszerűség növelése a célja. Most rengeteg helyen megtalálhatóak, amiből profitálnak. A tartalomnak, amit készítünk nem mindig a versenyekről kell szólnia, előtérbe kell helyezni a háttérmunkát is.” 

Millener szerint, ha a WRC nem lesz láthatóbb és könnyebben megtalálható, akkor hamarosan vége lehet a sorozatnak is. 

“Vannak dolgok, amivel gyorsan népszerűségre lehetne szert tenni. Ezeket kell megvalósítani, mert ha nem tesszük, akkor hamarosan lehúzhatjuk a rolót és munkanélkülivé válunk. Nem nehéz rövid, de érdekes tartalmakat létrehozni. Muszáj lesz a versenyek alatt is lehetővé tenni, hogy a versenyzőkkel több időt töltsenek a szurkolók. Jelenleg csak pár pillanatra lehet a pilótákat látni, amin változtatni kell, mert sokan hosszú ideig várnak arra a versenyeken, hogy a pilótákat megpillantsák, azonban csak egy pillanatra tudják ezt megtenni.” 

Friss