2024. április 29. 01:29

KezdőlapWRCHanninen elvállalta a navigátor szerepkörét Latvala mellett, de volt egy feltétele

Hanninen elvállalta a navigátor szerepkörét Latvala mellett, de volt egy feltétele

-

Juho Hanninen lesz Jari-Matti Latvala navigátora a Finn Rallyn, azonban ahhoz, hogy ezt elvállalja a Toyota Gazoo Racing csapatfőnökének tennie kellett egy ígéretet. 

Jari-Matti Latvala Juho Hanninen navigálásával áll rajthoz a Finn Rallyn a Rally1-es Toyotával, így 3 és fél év után indul ismét WRC futamon. 

Juho Hanninen örömmel vállalta el a navigátori szerepet, de volt egy feltétele. 

“Örömmel fogok beülni Jari-Matti Latvala mellé a Finn Rallyn, mivel az egy kicsit más lesz, mint egy teszt, vagy egy kisebb verseny – mondta Juho Hanninen a Rallit.fi oldalnak. – Jari-Mattitól azt kértem, hogy ne vegye teljesen komolyan majd azt a versenyt, mert a fő célnak a jó hangulat kell, hogy legyen. Valószínűleg ez lesz az utolsó vb szintű verseny mindkettőnk számára, ezért elsősorban élvezni kell a versenyt és nem az eredményre hajtani. Bízom benne, hogy úgy fog menni, mint a saját Celicájával a historic versenyeken, nevetünk és jól érezzük magunkat.” 

Hanninen szerint mindent elrontana, ha Latvala a tempóra koncentrálna. 

“A lehető legrosszabb dolog lenne, ha három és fél év kihagyás után is elérné Jari-Matti a WRC pilóták tempóját., mert akkor arra kezdene koncentrálni, hogy valakit megelőzzön, és akkor az a jó hangulat rovására menne. Ugyanakkor erre kevés esélyt látok, mert sok időt nem versenyzett ilyen szinten és először fogja vezetni a Rally1-es autót is. Talán még a leggyorsabb Rally2-es autók is gyorsabbak lesznek, mert csak másfél másodperc a különbség kilométerenként aRally1-es autókhoz képest.” 

A Finn Rallyt augusztus 3-6. között fogják rendezni. 

Friss