2024. április 28. 12:46

KezdőlapWRCAz M-Sport csapatfőnöke teljesen kiakadt egy interjú során

Az M-Sport csapatfőnöke teljesen kiakadt egy interjú során

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnökének türelmét alaposan próbára tette a Dirtfish riportere, A csapatfőnök teljesen felháborodott egy kérdésen. 

Richard Millenert a Szafari Rally végén igyekezett kérdezni a megbízhatóságról a Dirtfish riportere, azonban az M-Sport csapatfőnöke elmosolyodott, majd visszasétált a médiazónából a csapatához, ahol a falnak hajtotta fejét és nevetni kezdett. 

Később már azonban hajlandó volt válaszolni a média oldal riporterének. 

“Egyszerűen nem értik, csak nem tudják megérteni – mondta Millener. – A kollégája Kenyában azt kérdezte, hogy milyen érzés a hatodik és hetedik helyen célba érni a sok megbízhatósági probléma után. Őszintén mondom, hogy jónak gondolom a versenyen mutatott megbízhatóságot.” 

Majd a csapatfőnök tett fel kérdéseket. 

Fotó: M-Sport

“Lehet, hogy rosszul emlékszem. A mi versenyzőnk volt Kenyában, akinek leszakadt az autójának csomagtartója? A mi autónkon tört el négy kardántengely is? A mi autónknak voltak túlmelegedési problémái? Úgy emlékszem, hogy nem! Mindkét versenyzőnknek voltak defektjei és megálltak a kereket kicserélni, de ennyi.” 

Millener szerint nagyon helyes volt, hogy a defektek után Ott Tanak és Pierre-Louis Loubet is megállt kereket cserélni. 

“Miután tavaly láthattuk, hogy több versenyző autója is kigyulladt egy-egy defekt után, azt az utasítást adtuk a versenyzőknek, hogy ha defektjük lesz azonnal álljanak meg és cseréljék ki a kereket.” 

A csapatvezető arra is emlékeztetett, hogy igazából Ott Tanak az, aki képes minden versenyen erős eredményért harcolni. 

Fotó: M-Sport

“Nem szabad elfelejteni, hogy két autóval indulunk a versenyeken. Tudjuk, hogy melyik versenyzőnk és melyik autónk mire képes. Ott Tanak bárhol képes a győzelemért harcolni. Pierre-Louis pedig nagyon keményen küzd az első dobogós eredményéért, de el kell fogadnunk, hogy ő még nem tud minden versenyen az élmezőnnyel harcolni. Tehát, ha Tanak autójával bármi is történik, akkor máris oda a jó eredmény esélye. Ez az igazság, és ezzel mindenki tisztában van a csapatban.” 

Millener már megunta, hogy az M-Sportot folyamatosan támadják a megbízhatóság miatt. 

“Nagyon, de nagyon elegem van, hogy mindenki támadja az M-Sportot. Nézd, felnőtt emberek dolgoznak nálunk, tudjuk, hogy mire vagyunk képesek, hogy hol tartunk a többi csapathoz képest, de azt meg kell mondanom, hogy a mi csapatunk dolgozik a legkeményebben ebben a bajnokságban! Büszke vagyok arra, hogy minden reggel felhúzhatom az M-Sportos ruházatot és örömmel jövök a szervizparkba, mert nagyon keményen harcolunk az elérhető legjobb eredményért. Emiatt van, hogy nincs olyan még egy dolog, ami jobban idegesít, mint amikor a megbízhatósággal kapcsolatban kapunk kérdéseket! Most őszintén, ha annyira rosszak vagyunk, akkor, hogy a fenébe lehet, hogy Ott Tanak csak egy ponttal van lemaradva a második helytől?” 

Fotó: M-Sport

Friss