2024. május 04. 08:03

KezdőlapWRCLappi nem érti a Kenyában előfordult problémák okát

Lappi nem érti a Kenyában előfordult problémák okát

-

Esapekka Lappi Kenyában főként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy sorra törte a Hyundai kardántengelyeit. A finn versenyző azonban nem érti a problémát, mert ugyanazt az alvázt használta, mint Szardínián. 

Esapekka Lappi valószínűleg egy rekordot állított fel a kenyai Szafari Rallyn azzal, hogy négy kardántengelyt is eltört a Hyundai-on. 

“Talán valami összeszerelési hiba okozhatta a problémát, vagy valami hajtáslánc hiba – mondta Esapekka Lappi a WRC hivatalos oldalának. – Igazából nem tudom, mert a többieknek nem volt ilyen gondjuk és ugyanazt az alvázat használtuk, mint Szardinián. Ha egyszer fordult volna elő, akkor véletlen is lehetett volna, másodszor már gondolkodtam volna az okán, de négyszer tört el. Kicsit féltem nyomni a Power Stage-en, de szerencsére kitartott az autó.” 

A Hyundai finn versenyzője bízik benne, hogy a most következő gyors észt és finn versenyeken nem fordulnak majd elő ilyen problémák. 

“Az egyetlen reményem a következő gyors versenyek előtt, hogy azok nem lesznek olyan durvák, mint Kenya. A csapat persze ellenőrzést végzett az autón a hibák miatt, de sajnos az alkatrészeket nem tehetjük erősebbé. Sok kérdőjel merült fel bennem Kenya miatt.” 

Friss