2024. április 29. 06:19

KezdőlapWRCTanak komoly kritikát fogalmazott meg önmagával szemben

Tanak komoly kritikát fogalmazott meg önmagával szemben

-

Ott Tanak hétvégén megnyerte a Dél-Észt Rallyt, a verseny után azonban komoly kritikát fogalmazott meg az M-Sport pilótája. 

Ott Tanak a hétvégén a Dél-Észt Rallyn készült az Észt Rally világbajnoki versenyre, és bár Teemu Suninent legyőzve nyert, a verseny után komoly kritikát fogalmazott meg. 

“A hétvégén az első két gyorsaságin még sikerült olyan tempót menni, amit egy Rally1-es autóval kell, később azonban hol esett, hogy száraz volt, így a versenytempót sem tudtam erőltetni – mondta Ott Tanak az észt ERR Rádiónak. – Mindig szeretnénk javulni, de az idei formánkkal egyáltalán nem lehetünk elégedettek. Normál helyzetben a tempó és a stabilitás volt az erősségünk, most azonban bár a stabilitással nincs baj, a tempó egyáltalán nem jó. Ráadásul most a WRC-ben gyors versenyek jönnek, ahol minden a tempón múlik.“ 

A 2019-es világbajnok úgy érzi, hogy az észt teszt versennyel ismét sikerült javulni. 

“Azt hiszem, a hétvégén sikerült ismét javulni, de a Toyota előnyét nehéz csökkenteni. Minden bizonnyal a gyors versenyeken is ők fognak dominálni. Szeretnék én is gyors lenni az Észt Rallyn, és bízom benne, hogy sikerül valamilyen jó eredményért harcolni.”

Friss