2024. május 04. 20:48

KezdőlapWRCLappi segíti honfitársát, hogy mielőbb elérje a megfelelő teljesítményt

Lappi segíti honfitársát, hogy mielőbb elérje a megfelelő teljesítményt

-

Esapekka Lappi igyekszik segíteni annak érdekében, hogy Teemu Suninen minél előbb jó teljesítményt tudjon nyújtani a Rally1-es autóval, árulta el az Észtországban a hibrid autót először vezető pilóta, 

Júniusban a Hyundai Motorsport bejelentette, hogy korábbi WRC2-es pilótáját, Teemu Suninent előlépteti Dani Sordo váltótársának, és átveheti a Horvát Rally előtti teszten elhunyt Craig Breen szerepét. 

A koreai gyártó a WRC2-es csapatba pedig leigazolta a kategória címvédőjét, Emil Lindholmot. 

Suninen az észt és finn WRC futamokon már biztosan a Rally1-es autóval indulhat, melyet egy teszt után a hétvégén a Dél-Észt Rallyn vezetett először versenykörülmények között. 

“Nagyon hasznos volt az észt verseny, mert először vezethettem gyorsaságin a hibrid autót – mondta Teemu Suninen az észt Postimees magazinnak. – A Dél-Észt Rallyn jóval többet sikerült tanulnom, mint a korábbi finn teszten. A verseny elejétől megfelelő volt a tempó, de nyilván Ott Tanak gyorsaságával még nem tudtunk harcolni, az utolsó szakaszokon pedig sikerült javítani a tempón.” 

Suninen azt is elárulta, hogy honfitársa, Esapekka Lappi sokat segít neki, hogy minél előbb jó teljesítményt tudjon nyújtani a Rally1-es autóval. 

“A tapasztalt információkat megosztjuk Lappival, a pénteki teszt után is váltottunk üzeneteket és beszéltünk az autóról. A csapatmunka sokat segít, hogy minél előbb megismerjem az autót. Vezetési stílusunk igaz különbözik, de minden Hyundai versenyző egyformán fejleszti az autót.” 

Az Észt Rallyn Suninen még elsősorban a biztonságos vezetésre fog koncentrálni, azonban ennek a szintje is már magas lesz a gyors pályákon. 

“Észtországban, ha sikerülne a legjobb ötben, vagy hatban zárni, már örülnék. A verseny elején nagy hátrányban leszünk, mert nincs elég tapasztalatom az autóval. Ugyanakkor már ezen a versenyen is gyorsnak kell lenni, mert ezt követelik meg a pályák.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss