2024. május 02. 12:55

KezdőlapWRCLatvala elégedett Katsuta kenyai teljesítményével

Latvala elégedett Katsuta kenyai teljesítményével

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke elégedett volt Takamoto Katsuta negyedik helyezésével a Szafari Rally végén, és bízik benne, hogy hamarosan már dobogóra is állhat a japán versenyző. 

Takamoto Katsuta versenye nem a legjobban indult a kenyai Szafari Rallyn, hiszen már a shakedown során borult a Toyota Yaris Rally1-gyel. 

A japán gyártó csapata azonban időben meg tudta javítani az autót, Katsuta pedig egy negyedik helyezéssel hálálta ezt meg. A Toyota végül így megismételte a tavaly elért négyes sikert az afrikai versenyen. 

“Láthattunk néhány nem várt akciót Takától Kenyában, de bízom benne, hogy a szezon második fele jobban sikerül számára és dobogós eredményeket tud elérni – mondta Jari-Matti Latvala a WRC hivatalos oldalának. – Nagyszerű teljesítmény, hogy Taka háromszor indult Kenyában és képes volt egy második, egy harmadik és egy negyedik helyezésre.” 

A WRC szezon az Észt Rallyval fog folytatódni, ahol Katsuta ötször indult korábban, és tavaly érte el legjobb eredményét, amikor ötödik lett. 

Friss