2024. április 29. 22:24

KezdőlapWRCA Hyundai még nem adja fel az idei szezont

A Hyundai még nem adja fel az idei szezont

-

A Hyundai számára most igazán nehéz versenyek jönnek, ráadásul a Toyota dominálni tudott a WRC szezon első hét versenyén is, azonban a koreai gyártó így sem adja fel az idei évet. 

Hét versenyt követően a Hyundai 48 pontos hátránnyal áll a csapatbajnokságban a Toyota mögött, míg a versenyzők között Thierry Neuville 47 ponttal van Kalle Rovanpera mögött az ötödik helyen. 

A hátrányok igen nagyok, főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy Észtország és Finnország gyors pályái vélhetően a Toyotának és Kalle Rovanperának fognak kedvezni. 

A Hyundai Motorsport azonban még nem adja fel az idei szezont, ráadásul az idén elvégzett fejlesztések 2024-ben még jól jöhetnek. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Még egyelőre elég gyorsan változhat a helyzet, ezért egyáltalán nem adjuk fel az idei szezont – mondta Cyril Abiteboul csapatfőnök a Dirtfishnek. – Még hátra van a bajnokság második fele, ahol bármi megtörténhet. Ráadásul egy ötéves homológizációs periódusban vagyunk, ezért ami munkát idén elvégzünk, az jövőre még hasznunkra válik. Továbbra is az idei szezonra koncentrálunk, és ha valamilyen problémánk adódik, akkor azt igyekszünk megoldani anélkül, hogy a fejlesztési szabályokra mutogatnánk.” 

A pilóták bajnokságában Thierry Neuville-nek lenne esélye még a bajnoki címre, azonban a kenyai kizárás után hátránya 47 pont, ráadásul már az afrikai verseny előtt azt hangsúlyozta, hogy ott nagyon fontos lenne számára a győzelem, mert az észt és finn versenyek nem tartoznak a kedvencei közé. 

“A következő két gyors versenyen is mindent vele fogok adni, és meglátjuk, hogy mit tudunk tenni – mondta Thierry Neuville. – Az azonban tény, hogy Észtország és Finnország nem tartozik a kedvenceim közé.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss