2024. május 02. 08:45

KezdőlapWRCSuninen egyik kedvenc versenyén tér vissza a WRC legerősebb kategóriájába

Suninen egyik kedvenc versenyén tér vissza a WRC legerősebb kategóriájába

-

Teemu Suninen az Észt Rallyn debütál a Hyundai Rally1-es autójával, ennek ellenére szeretne azonnal jó tempóval bemutatkozni. 

Teemu Suninen kapott lehetőséget Dani Sordo váltótársaként azt követően, hogy Craig Breen a Horvát Rally előtti teszten életét vesztette. A finn versenyző eddig a Hyundai Motorsport WRC2-es csapatát erősítette, és utoljára a 2021-es Monza Rallyn indulhatott Ott Tanakot helyettesítve a WRC legerősebb kategóriájában, még a csapat WRC autójával. 

Az Észt Rallyn azonban Suninen már a Rally1-es autóval is bemutatkozhat. 

“Nagyon izgatottan várom a debütálást a Rally1-es autóval, különösen, hogy ezt az egyik kedvenc versenyemen tehetem – mondta Teemu Suninen. – Régóta álmodtam erről a lehetőségről, keményen dolgoztam, hogy visszatérhessek a világbajnokság legerősebb kategóriájába. Az Észt Rally egyike a világ leggyorsabb versenyeinek, az elsőtől az utolsó szakaszig nagyon gyorsnak kell lenni. A gyorsasági szakaszok talaja általában nagyon puha, ugyanakkor nagyon jó rajtuk a tapadás, azonban délutánra mély nyomok alakulnak ki a pályákon. Szeretnék néhány pontot szerezni a csapatnak a gyártók bajnokságában, amihez még mindig elengedhetetlen a jó sebesség.” 

A 29 éves finn pilóta 2020-ban és 2021-ben is még az M-Sport versenyzőjeként a hatdik helyen ért célba Észtországban, tavaly pedig a WRC2 második helyén zárt a Rally2-es Hyundaijal.

Az Észt Rallyt bár a nyár közepén rendezik, azonban a jövő heti verseny alakulását komolyan befolyásolhatja, hogy meleg időjárás helyett már szerdától csapadékos időszak veszi kezdetét Tartu környékén, és a hőmérséklet is csak 20 fok körül alakul. 

A világbajnokság nyolcadik idei versenyén 21 gyorsasági vár a mezőnyre, a versenytáv pedig 300.42 km lesz. 

Friss