2024. május 02. 09:45

KezdőlapWRCRovanpera sorozatban harmadik győzelmét célozza meg az Észt Rallyn

Rovanpera sorozatban harmadik győzelmét célozza meg az Észt Rallyn

-

Kalle Rovanpera egyik kedvenc versenye az Észt Rally, melyet jól ismer, az elmúlt két évben pedig verhetetlen volt a gyors pályákon.  

“Az Észt Rally egyértelműen az egyik kedvencem – mondta Kalle Rovanpera. – Sok időt töltöttem korábban Észtországban és a gyors pályák nagyon passzolnak stílusomhoz. Jó emlékeim vannak a versenyről, melyet mindig nagyon élveztem. 2020-ban még nem volt sok tapasztalatom, ennek ellenére a dobogóért harcolhattunk, aztán 2021-ben itt szereztem első győzelmem. Tavaly sokat segített az időjárás, mert az esőben könnyebben tudtam vezetni elsőként indulva, ami kulcsfontosságú volt a győzelem megszerzésében. Bízom benne, hogy idén is esni fog, mert pénteken elsőként indulunk. Egyértelműen a győzelem megszerzése lesz a cél, ha sikerül, akkor sorozatban harmadszor nyerünk Észtországban.” 

Az Észt Rallyt bár a nyár közepén rendezik, azonban a hétvégi verseny alakulását komolyan befolyásolhatja, hogy meleg időjárás helyett már keddtől csapadékos időszak veszi kezdetét Tartu környékén, és a hőmérséklet is csak 20 fok körül alakul.   

A világbajnokság nyolcadik idei versenyén 21 gyorsasági vár a mezőnyre, a versenytáv pedig 300.42 km lesz. 

Friss