2024. május 02. 11:33

KezdőlapWRCA Toyota bejelentette, azt, amit a riválisok a legkevésbé szerettek volna hallani

A Toyota bejelentette, azt, amit a riválisok a legkevésbé szerettek volna hallani

-

A Toyota Gazoo Racing eddig sem panaszkodhatott az idei WRC szezon eredményeire, azonban a jó szereplés folytatása érdekében egy fejlesztett motorral látja el autóit az Észt Rallytól kezdve. 

A Toyota hétből hat versenyt nyert az idei WRC szezon során, ráadásul Sébastien Ogier, Kalle Rovanpera és Elfyn Evans is tudott már versenyt nyerni, Kenyában pedig megismételte a japán gyártó a tavaly elért négyes győzelmet. 

Kalle Rovanpera a pilóták, míg a Toyota a gyártók bajnokságát vezeti hét futam után. 

A jó szereplést azonban továbbra is folytatni szeretné a japán gyártó, így az Észt Rallytól a Rally1-es autókat egy fejlesztett motor fogja repíteni a pályákon. 

“A Szafari Rally a szezon felét jelentette, és az ott elért fantasztikus négyes győzelem mutatja, hogy jó munkát végzett eddig a csapat és a versenyzők is – mondta Jari-Matti Latvala csapatfőnök. – Természetesen szeretnénk folytatni a jó szereplést a következő észt és finn versenyeken is, ahol a hangsúly a teljesítményre helyeződik. A legutóbbi durvább versenyek után ez a két futam a tempóról szól. Tavaly erősek tudtunk lenni Észtországban, és mindig az autó fejlesztésén dolgozunk, ezért jó hír, hogy új motort kaphatnak az autók.” 

Friss