2024. május 02. 04:53

KezdőlapWRCMikkelsen programja újabb versenyekkel bővült

Mikkelsen programja újabb versenyekkel bővült

-

Andreas Mikkelsen csak Portugáliában tudta elkezdeni az idei WRC2-es programját, melyben csupán két verseny szerepelt. A norvég versenyző idei menetrendje azonban most két újabb futammal bővült, és bízik benne, hogy legalább hat versenyen tud indulni. 

Andreas Mikkelsen a tavalyi szezon végén szeretett volna ismét a Hyundai Motorsport versenyzője lenni, azonban a koreai gyártó végül Esapekka Lappit és Craig Breent szerződtette az idei szezonra. 

A norvég versenyző emiatt csak későn tudott elkezdeni dolgozni az idei programján, azonban Portugáliában már rajthoz tudott állni a WRC2-ben a Toksport Fabia RS autójával, mellyel a harmadik helyen zárt, majd ezt az eredményt Szardínián már győzelemre javította. 

Mikkelsen ezt követően ült le ismét támogatóival tárgyalni a folytatásról, és sikerült az észt és finn versenyeket is a naptárjába tenni. 

Jelenleg a 2021-es WRC2-es világbajnok úgy látja ez a program még tovább bővülhet, ha sikerül jó eredményeket elérnie a vb szezon gyors versenyein. 

“Még nem tudom, hogy sikerül-e teljes szezont menni a WRC2-ben – mondta Mikkelsen a Dirtfishnek. – Most az is jó hír, hogy tudunk indulni Észtországban és Finnországban. Talán sikerült hat versenyre bővíteni az idei programot, így a lehetséges héttől nem sokkal maradunk el. A program természetesen függ a következő versenyek eredményétől is.” 

A 34 éves versenyző még mindig nem adta fel azt a vágyát, hogy visszakerüljön a WRC csúcskategóriájába. 

“Természetesen továbbra is cél, hogy visszakerüljek a legjobbak közé, sosem lehet tudni, hogy mikor adódik lehetőség. Csak arra kell koncentrálnom, hogy amikor lehetőség adódik jó pozícióban legyek.” 

Mikkelsen neve felmerült a Hyundai csapatával kapcsolatban Craig Breen tragikus horvát tesztbalesete után is, azonban a koreai gyártó Teemu Suninennek adott lehetőséget, hogy vezessen azon versenyeken, melyeken Dani Sordo nem indul, míg helyére, a WRC2-es csapatba a kategória címvédőjét, Emil Lindholmot szerződtette. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss