2024. április 28. 20:55

KezdőlapWRCTanak: Itt az idő, hogy megmutassuk, mennyire is vagyunk erősek

Tanak: Itt az idő, hogy megmutassuk, mennyire is vagyunk erősek

-

Nincs még egy olyan verseny, mint az Észt Rally, melyet jobban várna Ott Tanak, hiszen hazai környezetben harcolhat a világ legjobb rally versenyzőivel, ezért kész mindent beleadni a hétvégi rendezvényen.  

“Elég intenzív felkészülésen vagyunk túl az Észt Rally előtt – mondta Ott Tanak. – Volt egy verseny előtti tesztünk, majd elindultunk a Dél-Észt Rallyn. Azt hiszem, mindent megtettünk annak érdekében, hogy jól szerepelhessünk a hazai versenyen. A következő két verseny egyértelműen a teljesítményről fog szólni, most kiderül, hogy mennyire tudunk harcolni a többiekkel. A bajnoki címért való csatát még nem adjuk fel, szeretnénk mindent beleadni és folytatni a harcot. Ha esetleg Észtországban még nem is lenne teljesen jó a teljesítmény, még mindig lesz egy hetünk, hogy mindent kijavítsunk a Finn Rally előtt, de szerint a hazai versenyemen is minden rendben lesz.”  

Tanak 2020-ban nyerni tudott saját szurkolói előtt, míg tavaly a harmadik helyet szerezte meg. 

Az Észt Rallyt bár a nyár közepén rendezik, azonban a hétvégi verseny alakulását komolyan befolyásolhatja, hogy meleg időjárás helyett már keddtől csapadékos időszak veszi kezdetét Tartu környékén, és a hőmérséklet is csak 20 fok körül alakul.   

A világbajnokság nyolcadik idei versenyén 21 gyorsasági vár a mezőnyre, a versenytáv pedig 300.42 km lesz. 

Friss