2024. április 29. 06:52

KezdőlapWRCWRC sztárok Goodwood-ban, Michelisz volt Lappi navigátora

WRC sztárok Goodwood-ban, Michelisz volt Lappi navigátora

-

Hatalmas élményben volt része a Goodwood-ba látogató szurkolóknak, ahol mások mellett a WRC csapatok igyekeztek minél jobb hangulatot teremteni. Michelisz Norbert pedig Esapekka Lappi mellé ülhetett be a Rally1-es autóba. 

Bár az időjárás miatt a szombati programot törölni kellett a szervezőknek, a többi napon így is komoly élményben részesülhettek azok a szurkolók, akik kilátogattak a Goodwood Fesztiválra. 

A rendezvény rally szakaszán, a Hannu Mikkola által kijelölt Forest Rally szakaszon pedig a rally versenyzők, köztük a WRC három gyártója tartottak bemutatót. 

A fesztiválon részt vett Hannu Mikkola két fia, Juha és Vesa Mikkola is, akik azzal a Gruppe 4-es Audi Quattroval voltak jelen, mellyel Hannu Mikkola az 1981-es Algarve Rallyn indult előfutóként, azonban így is olyan tempóval közlekedett, hogy 30 perc előnnyel nyerte volna a versenyt. 

Azonban Goodwoodban ott voltak a korábbi B-csoport autói is, köztük Juha Kankkunen Peugeot 205 T16-sa. 

A Rally1-es autókkal többek között Sébastien Ogier tartott bemutatót a Toyotával, míg Esapekka Lappi Hyundai i20-as autójában Michelisz Norbert töltötte be egy szakasz erejéig a navigátor szerepét. 

Friss