back to top
2024. május 06. 09:15

KezdőlapWRCCreighton akár már Észtországban világbajnok lehet

Creighton akár már Észtországban világbajnok lehet

-

William Creighton 32 pont előnnyel vezeti a Junior WRC-t, így akár már az Észt Rallyn világbajnok lehet, igaz, ehhez hatalmas bravúr is kellene. 

A Junior WRC eddigi három versenyén két alkalommal, Svédországban és Szardínián is nyerni tudott William Creighton, az ír versenyző így 32 pont előnnyel vezeti a pontversenyt a paraguay-i Diego Dominguez jr. előtt. 

A 25 éves Creigton pedig akár már Észtországban világbajnok lehet, igaz ehhez gyakorlatilag minden riválisának ki kellene esnie, hiszen Dominguezt csak 1 pont hátránnyal követi a francia Laurent Pellier, hat pont lemaradásban van a spanyol Roberto Blach jr., ugyanakkor még van esélye a belga Tom Rensonnetnek és a szintén ír Eamonn Kellynek is. 

“Megnyerhetjük a bajnokságot, de ehhez az kellene, hogy mindenki kiessen – mondta Creighton a WRC hivatalos oldalának. – Továbbra is versenyről versenyre tervezünk, és csak arra koncentrálunk, hogy minél több pontot szerezzünk. Diego és Laurent a fő riválisom, ezért rájuk továbbra is figyelnem kell. Szép előnnyel rendelkezünk a bajnokságban, de még mindig sok pontot lehet gyűjteni.” 

Az Észt Rally a JWRC utolsó előtti versenye, azonban Görögországban dupla pontokat osztanak majd. 

Friss