2024. április 29. 08:05

KezdőlapWRCMár 2024-ben változások lehetnek a WRC-ben

Már 2024-ben változások lehetnek a WRC-ben

-

A WRC jövőjéről szóló megbeszélések akár már 2024-ben változást eredményezhetnek, árulta el Simon Larkin, a WRC versenyigazgatója. 

Azt követően, hogy Thierry Neuville sürgős változtatásokat követelt a WRC-ben a Portugál Rally előtt, számos megbeszélés zajlott az FIA, a WRC Promóter és a vb-n versenyző csapatok részvételével. 

A belga versenyző szerint szombaton kellene véget érniük a versenyeknek, vasárnap pedig egy több szakaszból álló Power Stage-et lehetne rendezni. 

“Azt gondolom, hogy a rádió kommunikációt be lehetne vezetni a WRC-ben is, ezt pedig elérhetővé lehetne tenni a nyilvánosság számára is – mondta Thierry Neuville a Motorsport.com oldalnak. – Az én ötletem szerint szombat este vége lehetne a versenyeknek, majd vasárnap egy olyan Power Stage szakaszt lehetne rendezni, melyet kétszer kell teljesíteni, és az összeredmény alapján osztanának bónusz pontokat. A két szakasz közötti csapattal történő beszélgetést pedig nyilvánossá lehetne tenni. Akár több pontot is lehetne így a Power Stage-en osztani. A vasárnapi programot pedig ingyenesen elérhető TV műsorba tenném, hogy még több WRC akciót láthassanak a szurkolók.” 

Simon Larkin, a WRC versenyigazgatója elárulta, hogy amennyiben lesz változás a csapatokkal történt megbeszélések alapján, akkor az már 2024-ben meg fog történni. 

“Ha változás lesz, akkor az már jövőre megtörténik – mondta Larkin. – Megbeszéléseket folytattunk a versenyek formátumáról, a technikai szabályokról és ezek a tárgyalások napi szinten folytatódnak is. Az FIA határozza meg a szabályokat, nekünk pedig olyan terméket kell készítenünk, ami eladható.” 

Friss