2024. május 03. 22:01

KezdőlapWRCMár korábban aggódott az M-Sport Tanak motorja miatt

Már korábban aggódott az M-Sport Tanak motorja miatt

-

Ott Tanak autójában az Észt Rally után motort kellett cserélni, az erőforrás hibájára pedig már korábban is utaltak bizonyos jelek. Az észt versenyző így 5 perc büntetéssel kezdi hazai futamát. 

Ott Tanak bár a legjobb eredményt érte el az Észt Rally teszt szakaszának első teljesítésénél, azonban a célba érés után azonnal le kellett állítania autóját, és már akkor motorhibára gyanakodott. 

Az észt versenyző így csak egyszer tudott vezetni a shakedown szakaszon, majd visszavontatták a szervizbe, ahol motort kellett cserélni, így a szabályok szerint 5 perc büntetéssel kezdi hazai versenyét. 

“A motor teljesen új volt, de már tegnap, az első beindításnál aggodalmak merültek fel, majd ma reggel a csapat szólt, hogy probléma lehet a motorral – mondta Ott Tanak a Dirtfishnek. – Igazából nem tudtuk, hogy valóban baj lesz-e, de mint kiderült beigazolódott a csapat érzése.” 

“Az első veszélyt jelző jeleknél próbáltunk rájönni, hogy mi lehet a baj, de igazán nem voltunk benne biztosak, hogy valóban baj lesz-e a motorral – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – A fiúk megnéztek néhány dolgot a motorral kapcsolatban, és volt egy-két aggasztó észrevételük, azonban nem lehetett biztosan látni, hogy baj lesz.” 

Tanak inkább a bajnokság szempontjából sajnálja a történteket, nem pedig a hazai szereplés miatt. 

“Ez a probléma inkább a bajnokság szempontjából jelent bajt, az kevésbé zavar, hogy a hazai versenyemen esélytelenül kell indulnom – mondta Tanak. – A bajnokságban azonban minden verseny számít, így abból a szempontból nagyobb problémát jelent. A Szafari Rallyn még lehetne valamit elérni 5 perc hátránnyal is, Észtországban azonban valószínűleg pontunk sem igazán lesz.”

Friss