2024. május 04. 06:46

KezdőlapWRCTanak győzelmi reményének véget vetett a motorcsere

Tanak győzelmi reményének véget vetett a motorcsere

-

Ott Tanak már biztosan nem tudja megismételni 2021-es eredményét hazai versenyén, mivel autójában motort kellett cserélni az Észt Rally előtt, ezért pedig 5 perc büntetést kapott. 

Ott Tanak Ford Puma Rally1-es autójában az észt shakedown első teljesítése után motor probléma jelentkezett, ezért a tesztpályát csak egyszer tudta teljesíteni, majd a szervizbe hajtott. 

Az M-Sport végül motorcserére kényszerült, ez pedig a szabályok szerint 5 perc büntetést eredményezett. 

“Jelenleg még nem tudjuk, hogy mi a probléma, de az látszik, hogy nagy – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Nem volt más választásunk, mint kicserélni a motort. Nagyon bosszantó öt perc büntetéssel kezdeni egy versenyt. Minden verseny előtt átvizsgálunk minden területet, és Nagy-Britanniában még minden rendben volt, váratlan volt a hiba.” 

A büntetés miatt pedig a versenytaktikán is változtatni kell. 

“Sajnos a történteket nem tudjuk megváltoztatni, most arra kell koncentrálni, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a helyzetből. Ez persze hatalmas csalódás Ott és Martin Jarveoja számára, mert számukra ez a hazai verseny.”

Öt perc hátránnyal a tavalyi Észt Rallyn a hetedik helyet lehetett megszerezni. Ez a hátrány persze nőhet és csökkenhet is a verseny során.

Friss