2024. április 28. 23:31

KezdőlapWRCLatvala: Egészen elképesztő volt Rovanpera teljesítménye, de Finnországban nehezebb dolga lehet

Latvala: Egészen elképesztő volt Rovanpera teljesítménye, de Finnországban nehezebb dolga lehet

-

Kalle Rovanpera lenyűgözte Jari-Matti Latvalát, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnökét az Észt Rallyn nyújtott teljesítménnyel, azonban Latvala szerint Finnországban nehezebb feladata lehet a vb címvédőnek. 

Kalle Rovanpera már pénteken, elsőként indulva a szakaszokon is megmutatta remek teljesítményét, hiszen megnyerte a napot, majd szombaton és vasárnap minden szakaszon a legjobb eredményt érte el, így végül könnyedén szerezte meg sorozatban harmadik észt sikerét. 

Jari-Matti Latvala is győzte dicsérni versenyzője teljesítményét. 

“Fenomenális előadást tartott Kalle – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ilyen utakon tanult meg vezetni. Ez egy kicsit olyan, mint amikor én tanultam meg hóban versenyezni, majd később havon tudtam jól teljesíteni. Pénteken már láttam Kallén, hogy nagyon otthon érzi magát, azonban arra nem számítottam, hogy szombattól ilyen domináns vezetést mutat be. Nagyon remek teljesítményt nyújtott.” 

Latvala szerint a Finn Rallyn nem lesz ennyire könnyű dolga a tavalyi világbajnoknak. 

“Jyvaskylában nehezebb lehet nyernie Kallénak, mint Észtországban. A Finn Rally kissé más a felületű utakon zajlik, és némi nyomás is lesz rajta a hazai versenyen. Az is igaz azonban, hogy Kallét nem igazán zavarja a nyomás. Elsőként fog ott is rajtolni az első napon, és a finn szakaszokon talán ez is jelenthet némi hátrányt.” 

Latvala maga is rajthoz áll a Finn Rallyn, és szerint a Hyundai sokat fejlődött a gyors versenyeken nyújtott teljesítmény terén. 

“Jól látszott Észtországban, hogy a Hyundai nagyot fejlődött és egyre jobb lesz. Szoros csatára kényszerítettek bennünket. Van egy új műszaki igazgatójuk, akit jól ismerek és tudom, hogy célja egy győztes csapatot csinálni, ahogy azt tette a Volkswagennél is. Nekünk is folytatnunk kell a kemény munkát, hogy a csúcson tudjunk maradni.” 

A Toyota kilenc ponttal szerzett többet Észtországban, mint a rivális Hyundai, így a gyártók bajnokságában 57 pont előnyre tett szert. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss