2024. április 29. 03:02

KezdőlapWRCRovanpera: Tökéletes hétvége volt, de Tanak megnehezíthette volna a versenyünk

Rovanpera: Tökéletes hétvége volt, de Tanak megnehezíthette volna a versenyünk

-

Kalle Rovanpera gyakorlatilag oktatta a WRC mezőnyt az Észt Rallyn, a vb címvédő szerint teljesen más lett volna a helyzet, ha nincs Ott Tanak büntetése. 

Kalle Rovanpera már pénteken, a pályákon elsőként indulva is az első helyen zárta a napot Észtországban, majd szombat reggeltől kezdve minden gyorsaságit megnyert, így könnyedén szerezte meg idei második sikerét, ráadásul Észtországban sorozatban harmadszor tudott nyerni. 

A 22 éves toyotás szerint nehezebb hétvégéje lett volna, ha nincs Ott Tanak motorcsere miatti 5 perces büntetése. 

“Tökéletes hétvégénk volt, minden nagyon jól ment – mondta Kalle Rovanpera az Észt Rally végén. – Kár, hogy Ott Tanakkal nem tudtunk a győzelemért harcolni, valószínűleg megnehezíthette volna a versenyünk.” 

Rovanperának ez a kedvenc versenye, így már előre sejthető volt, hogy nagyon gyors lesz, ráadásul 2021-ben és 2022-ben is nyerni tudott már Észtországban. 

“Ezen a hétvégén nem küzdöttem semmivel, az autó is könnyen vezethető volt. Az itiner is tökéletes volt, mert már korábbról ismerősek voltak a pályák. Amikor minden tökéletes, akkor csak a saját dolgodra kell figyelned, ami megkönnyíti a versenyt. Amikor jól ismered a pályákat, tudod, hogy bizonyos részeken, mennyire mehetsz gyorsan. Ráadásul a murva is jobb, mint Finnországban, így valóban könnyedén tudsz elég gyors lenni.” 

Tavaly Ott Tanak ugyancsak ugyancsak nem tudott harcolni hazai versenyén a győzelemért, azonban a harmadik helyet megszerezte, Finnországban viszonyt az észt versenyző tudott nyerni. 

“Valószínűleg Tanakkal komolyan kell majd Finnországban számolni, mert tavaly rosszabb első napi rajthellyel is nyerni tudott, most pedig a negyedikként fog indulni. Nyilván a hazai versenyemen is szeretnénk jól teljesíteni és nagyon gyorsak lenni, így azért bízom benne, hogy ott is sikerül nyerni. Most szép előnyünk van a bajnokságban, így most már elég lenne erős pontokat érő helyen célba érni. Ez egy kicsit megkönnyíti a helyzetünket, ugyanakkor szeretnénk otthon is valóban jó eredménnyel zárni.” 

Kalle Rovanpera nyolc futam után 55 pont előnnyel vezeti a pontversenyt Elfyn Evans előtt, míg a harmadik helyen álló Thierry Neuville-t 58, a negyedik helyezett Ott Tanakot 66 ponttal előzi meg. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss