2024. május 03. 14:08

KezdőlapWRCLappi csatát nyert és dobogóra állt Észtországban, mégsem elégedett

Lappi csatát nyert és dobogóra állt Észtországban, mégsem elégedett

-

Esapekka Lappi az Észt Rally teljes egészében hatalmas csatát vívott Elfyn Evans ellen a harmadik helyért, amiből végül a finn versenyző tudott kikerülni győztesen, azonban ennek ellenére sem teljesen elégedett. 

Esapekka Lappi gyakorlatilag a rajttól a célig Elfyn Evans-szel harcolt az Észt Rallyn, hiszen már a nyitó szuperspeciálon azonos idővel álltak a verseny élén. Később Kalle Rovanpera és Thierry Neuville megelőzte őket, de a harmadik helyért egészen a célba érésig harcoltak egymással. A csatát végül Lappi nyerte, így idei negyedik dobogós eredményét érte el, de így sem teljesen elégedett. 

“Természetesen mindig jó egy csatából győztesen kikerülni, de csalódott is vagyok – mondta Lappi a verseny végén. – Többet vártam magamtól ezen a versenyen. Nem vagyok benne biztos, hogy Kalle Rovanperával tudtam volna harcolni, de mindenképp szerettem volna közelebb lenni hozzá. Thierry gyorsasága meglepett, de vélhetően ő magát is. Sajnálom, hogy nem tudtam érdemben vele harcolni, de persze a csapat számára nagyon jó a dupla dobogó.” 

Két hét múlva a vb Finnországban folytatódik, ahol tavaly nyerni tudott a Hyundai Ott Tanakkal. 

“Bízom benne, hogy Finnországban jobb lehet a tempónk. A teszten szeretnék minél többet vezetni. Tavaly a Hyundai nem volt elég jó Észtországban, ugyanakkor Finnországban nyert, így látok esélyt a javulásra.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss