2024. május 03. 03:49

KezdőlapWRCMunster először nyert a JWRC-ben, bajba került a bajnoki éllovas Észtországban

Munster először nyert a JWRC-ben, bajba került a bajnoki éllovas Észtországban

-

Grégoire Munster első győzelmét szerezte a Junior WRC-ben, miután az első helyen zárt az Észt Rallyn, míg a bajnoki éllovas William Creighton szuperrallyzni kényszerült. 

William Creighton nagy pontelőnnyel várhatta a JWRC utolsó előtti, észt versenyét, és ennek megfelelően jól is kezdett a hétvégén. 

Az ír versenyző a csütörtöki szuperspeciált bár még csak a második idővel kezdte, a pénteki első szakaszon már az élre állt és a délelőtti versenyt 17.1 másodperc előnnyel zárta az első helyen. A délutáni első szakaszon azonban már nem sikerült célba érnie, miután a Ford Fiesta Rally3 kormányösszekötője megsérült. 

Creighton kiesését követően Grégoire Munster állt az első helyre, és bár rendkívül szoros csatában, de végig vezetve, 8.1 másodperc előnnyel szerezte meg első győzelmét a kategóriában a francia Laurent Pellier előtt. 

A harmadik helyen Diego Dominguez zárt 3:01 perc hátránnyal, míg Creighton a hetedik helyen ért célba. 

A bajnoki pontversenyben Creighton őrzi vezető helyét, és előnye 29 pont Pellier, 32 pont Dominguez és 43 pont a spanyol Roberto Blach jr. előtt. A szezonzáró duplaszorzós görög Akropolisz Rallyn azonban még esélyes a bajnoki címre a belga Tom Rensonnet is, micel a gyorsasági szakaszgyőzelmekért is jár pont a versenyzőknek.

Friss