back to top
2024. május 06. 10:41

KezdőlapWRCNeuville: Az észt második hely felért egy győzelemmel

Neuville: Az észt második hely felért egy győzelemmel

-

Thierry Neuville 10 év alatt harmadik dobogós eredményét szerezte, miután második helyen zárt az Észt Rallyn. A belga versenyző szerint ez egy győzelemmel ér fel számára. 

Thierry Neuville eddig nem sok serleggel rendelkezett gyors murvás versenyről, hiszen csak 2013-ban tudott a Finn Rallyn második, míg a 2021-es Észt Rallyn harmadik helyen célba érni. 

Az idei Észt Rally előtt többször is elmondta, hogy idén sem számít túl sok sikerre Észtországban, illetve Finnországban. 

Ennek ellenére az észt versenyen nagyon jól érezte magát a Hyundaiban és végül könnyedén zárt a második helyen, csupán Kalle Rovanperával nem bírt harcolni.

“Tulajdonképpen a ez a második hely felér egy győzelemmel, mert Kalle Rovanpera teljesen más dimenzióban versenyzett – mondta Thierry Neuville. – Nagyon örülök ennek az eredménynek, és a legjobb, hogy nagyon jól éreztem magam az autóban. Nagyon jó tempóban tudtam vezetni, ez pedig komoly motivációt jelent a Finn Rally előtt. Az autó egyértelműen fejlődött, igaz, hogy tavaly Ott Tanak dobogón zárt hazai versenyén, de mi messze voltunk tőle. Sokat teszteltem a finn tesztpályánkon és egyre jobban megszokom az ilyen jellegű utakon való vezetést. Esapekka Lappival azonos irányba próbáljuk fejleszteni az autót és ugyanolyan beállítást használunk. Sokkal gyorsabban tudunk fejlődni csapatként, mint korábban.” 

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerint sokat sikerült fejlődni a gyors utakon való teljesítmény terén, de még mindig sok a teendő. 

Még nem értük utol a Toyotát a gyors versenyeken mutatott teljesítményben, de azt hiszem, hogy nagyon sokat sikerült fejlődnünk – mondta Abiteboul. – Tavaly nem voltam jelen az Észt Rallyn, de visszanézve a versenyt, úgy láttam, hogy a csapat sehol sem volt azona a hétvégén. Ott Tanak tavaly nagyot küzdött és zárt a harmadik helyen, most azonban sokkal könnyebben tudtunk gyorsak lenni. Muszáj azonban még többet fejlődni, ha szeretnénk a Toyota méltó ellenfele lenni.”

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss