2024. május 03. 07:10

KezdőlapWRCTanak nem látja értelmét, visszalépett a versenytől

Tanak nem látja értelmét, visszalépett a versenytől

-

Ott Tanak, az M-Sport versenyzője az Észt Rallyn a maximumot hozva ki a helyzetből, a nyolcadik helyen zárt. Az észt versenyző pedig nem is lát esélyt arra, hogy a Finn Rallyra sokat tudjon javítani a teljesítményen, ezért visszalépett a hétvégi tesztversenytől. 

Ahogy az Észt Rally előtt, úgy a finn WRC futam előtt is tesztversenyen készült volna Ott Tanak, azonban már nem látja értelmét az indulásnak a HYAcenter Rallyn. 

Az észt versenyző visszalépése után sem marad a finn verseny Ford Puma nélkül, Pierre-Louis Loubet áll vele rajthoz. A versenyen ugyancsak indul Kalle Rovanpera és Elfyn Evans a Rally1-es Toyotával. 

“Nem tudom, hogy tudnánk-e nagyobb előrelépést tenni az autóval, ha elindultunk volna a tesztversenyen – mondta Ott Tanak. – Nyilván tudnánk kisebb módosításokat végrehajtani, mert a Finn Rally mégis más, mint az Észt Rally. Úgy látom, hogy jelenleg az észt versenyen mutatott teljesítmény a maximum, és nem hiszem, hogy komolyabb fejlődést tudnánk elérni. Egy napos tesztünk így is lesz, ahol kisebb változtatásokat végrehajtunk Finnország előtt, de jobb teljesítményt nem tudunk nyújtani.” 

A 2019-es világbajnok és a jelenlegi vb pontverseny negyedik helyezettje szerint tavaly még nagy javulást lehetett elérni a két gyors verseny között. 

“Tavaly először mentünk Rally1-es autóval, így az egyik versenyről a másikra még sokat lehetett javulni. Idén már mindenki tudja, hogy melyik versenyre mit kell változtatni, hogy a legjobb teljesítményt lehessen elérni. Jelenleg úgy látom, hogy a tempó különbség túl nagy a többi csapathoz képest, a Toyota és a Hyundai is jóval gyorsabb nálunk.” 

Ott Tanak autójában az Észt Rally előtt motort kellett cserélnie az M-Sportnak, ami miatt 5 perc büntetést kapott, azonban az első nap végén, ha nincs a büntetés 13 másodperc előnnyel vezetett volna. Szombaton és vasárnap azonban elsőként indulva sok időt veszített a takarítás miatt, de így is a nyolcadik helyen zárt.

Fotó: M-Sport

Friss