2024. május 03. 01:55

KezdőlapWRCToyoda gratulált Rovanpera új rekordjához, készen áll a csapatvezetésre

Toyoda gratulált Rovanpera új rekordjához, készen áll a csapatvezetésre

-

Akio Toyoda az Észt Rallyt még Japánból követte nyomon, azonban Finnországban már ő fogja irányítani a Toyota WRC csapatát. 

Akio Toyoda, a Toyota igazgatótanácsának elnöke, mint minden versenyt, az Észt Rallyt is figyelemmel követte, és nem feledkezett meg gratulálni Kalle Rovanperának az új rekordhoz. 

“Kalle Rovanpera két éve, az Észt Rallyt megnyerve a legfiatalabb WRC futamgyőztes lett, most pedig 22 évesen már 10 WRC futamgyőzelemnél tart – mondta Akio Toyoda. – Gratulálni szeretnék hétvégi teljesítményéhez, valamint, hogy a legfiatalabb versenyző lett, aki elérte a kétszámjegyű futamgyőzelmet.” 

Az Észt Rallyn jelen volt Koji Sato, a Toyota vezérigazgatója, a Finn Rallyn pedig Akio Toyoda veszi át Jari-Matti Latvala csapatvezetői teendőit, mivel a 38 éves finn versenyezni fog a Rally1-es Toyotával. 

“Hogyan is viselkedjek majd csapatvezetőként? Azt hiszem, Sato jó példát mutatott erre. A napot azzal kezdte, hogy reggelente részt vett a csapat vezetői és mérnöki megbeszélésén, majd egészen az esti szervizelés végéig a csapatnál maradt. Folyamatosan kommunikált a csapattal közben. Jari-Matti is mindig korán reggel megérkezik a csapathoz már a reggeli szervizelés idejére. Azt hiszem, én is hasonlóan fogok tenni Finnországban és folyamatosan kommunikálok a csapattal, remélem, hogy tudom segíteni a versenyüket. Jó lenne, ha nyerni tudnánk.”  

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss