2024. április 29. 14:37

KezdőlapWRCAbiteboul elégedett a Hyundai észt teljesítményével, de további javulást vár

Abiteboul elégedett a Hyundai észt teljesítményével, de további javulást vár

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke elégedett a kettős dobogós eredményt hozó Észt Rallyn nyújtott teljesítménnyel, de további javulást szeretne, mert Kalle Rovanpera még mindig elérhetetlen volt Thierry Neuville és Esapekka Lappi számára. 

A Hyundai Motorsport számára nem mindig sikerült a múltban jól szerepelni a gyors murvás versenyeken, az idei Észt Rallyn azonban Thierry Neuville a második, Esapekka Lappi a harmadik, míg a Rally1-es autót WRC versenyen először vezető Teemu Suninen ötödik helyen zárt. 

A csapat gyakorlatilag csak a teljesen más dimenzióban autózó Kalle Rovanpera tempójával nem tudott mit kezdeni. 

“Fontos volt, hogy nagyobb probléma nélkül teljesítsünk az Észt Rallyn, amit sikerült is elérni – mondta Cyril Abiteboul, csapatfőnök. – Óvatos várakozással mentünk Észtországba, azonban sikerült jól szerepelni, pedig az ilyen gyors versenyek nem mindig sikerültek jól a Hyundai számára. Gratulálok Thierry Neuville-nek és Esapekka Lappinak a dobogóhoz. Teemu Suninen is nagyszerűen teljesített pedig még sokat kellett tanulnia a Rally1-es autót. Kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes a Finn Rallyn.” 

Abiteboul
Fotó: Hyundai Motorsport

A dicséret mellett Abiteboul a Toyota és Rovanpera dominanciájára is felhívta a figyelmet. 

“Nem szabad azonban azt sem elfelejteni, hogy a Toyota dominált ezen a versenyen. Igaz, hogy sokat fejlődtünk az elmúlt időben, azonban mégsem tudtunk még elég közel kerülni hozzájuk. Remélhetőleg, az Észt Rallyn elért eredmények még több motivációt adnak a csapatnak, hogy jobban tudjunk fejlődni.”

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss