2024. április 29. 11:22

KezdőlapWRCBüntetés elfogadását kérte az FIA a WRC gyártóitól az Észt Rallyn a szolidaritás...

Büntetés elfogadását kérte az FIA a WRC gyártóitól az Észt Rallyn a szolidaritás jegyében

-

Sajtóértesülés szerint az FIA arra kérte a Hyundai és Toyota csapatait, hogy fogadjanak el öt perces büntetést az Észt Rallyn minden versenyzőjük esetében, hogy így Ott Tanaknak is legyen esélye a győzelemre, a motorcsere után kapott büntetés ellenére is. 

Ott Tanak motorcsere miatt már az Észt Rally első, éles szakasza előtt 5 perces büntetést kapott, ezzel pedig esélytelenné vált a győzelemre. 

A finn Keskisuomalainen oldal szerint Andrew Wheatley, az FIA rally igazgatója arra kérte a Hyundai és Toyota csapatát, hogy fogadjanak el hasonlóan 5 perces büntetést minden versenyzőjük esetében, hogy Tanaknak is legyen esélye a győzelemért harcolni hazai versenyén. 

A büntetés mértékét sokan túl nagynak gondolták, holott a szabályok ezt írják elő. 

Hasonló szolidaritásra került sor a Horvát Rallyn, ahol a Toyota visszavonta Elfyn Evans nevezését a gyártói pontokra, hogy így tegye kiegyenlítettebbé a versenyt, mivel a Hyundai csak Thierry Neuville-t és Esapekka Lappit indította a versenyen Craig Breen végzetes tesztbalesete után. 

Wheatley javaslatát végül as Toyota nem fogadta el Észtországban, így a büntetéseket nem kapták meg a Hyundai versenyzői sem. 

Friss