back to top
2024. május 17. 09:50

KezdőlapWRCMiért fontos Rovanpera számára sokadszor is ugyanazon az úton tesztelni?

Miért fontos Rovanpera számára sokadszor is ugyanazon az úton tesztelni?

-

Kalle Rovanpera szerdán tesztelt a Finn Rally előtt, majd elmagyarázta, hogy miért érzi fontosnak a tesztet sokadszor is ugyanazon az úton. 

Kalle Rovanpera két napot pihent az Észt Rallyn aratott elsöprő győzelem után, majd szerdán már a Finn Rally előtti9 teszten vezetett Közép-Finnországban. 

A finn versenyző már álmából felébredve is eltudná mondani a pálya itinerét, annyit vezetett már rajta, azonban szerinte minden teszt alkalom nagyon fontos, még ha ugyanazon a pályán van is. 

“A pályában már nyilván nem lehet semmi különöset találni – mondta Kalle Rovanpera a Rallit.fi oldalnak. – Éppen ezért könnyebb új beállításokat kipróbálni, mert azonnal érezhető a különbség. Összességében a finn verseny teljesen más, mint az észt. A Finn Rallyn sokkal keményebb a talaj és a tapadás is más, ezért az autó beállításán is változtatni kell. Hiába tesztelünk már sokadszor egy úton, mindig ki lehet valami újat találni, ami vagy jobb, vagy rosszabb megoldás. Az autók mindig fejlődnek, ezért más és más mindig egy teszt.” 

A szerdai teszt videója 

Friss