2024. május 05. 05:42

KezdőlapWRCAz FIA kiírta a WRC gumibeszállítói pályázatot

Az FIA kiírta a WRC gumibeszállítói pályázatot

-

A Pirelli 2021-ben kötött 2024 végéig tartó gumiszállítói szerződést a WRC-re, az FIA pedig kiírta a következő gumibeszállítói pályázatot, mely 2025-től kezdődne. 

2019-ben a Pirelli nyerte el a gumibeszállítói tendert a WRC futamaira, így 2021-től 2024-ig az olasz gumigyártó biztosítja az abroncsokat a WRC csapatainak. 

Mivel 2024 már közel van, az FIA kiírta a pályázatot, melynek nyertese 2025 és 2027 között szállíthatja az abroncsokat a bajnokságban. A gumigyártó cégek szeptember 15-ig adhatják be jelentkezésüket, az FIA pedig október 19-én hirdeti ki a győztest. 

“A pályázóknak bizonyítaniuk kell, hogy az általuk készített gumik biztonságosak, megbízhatóak és minden kategória számára a rallyversenyeken előforduló minden körülmény között egyenlő feltételeket biztosító abroncsokat tudnak készíteni – áll az FIA közleményében. – A pályázóknak azt is bizonyítaniuk kell, hogy abroncsaik a lehető legjobban képesek elkerülni a defekteket, képesek különböző stratégiai megoldásokat nyújtani. Egyértelmű különbségnek kell lenni a nedves és száraz körülmények között használható abroncsok között és jól megkülönböztethetőnek kell lenniük az abroncsoknak.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss