back to top
2024. május 19. 12:23

KezdőlapWRCAz FIA közel áll a 2025-től életbe lépő WRC szabályok véglegesítéséhez

Az FIA közel áll a 2025-től életbe lépő WRC szabályok véglegesítéséhez

-

Fontos megbeszélés zajlott az Észt Rallyn, ahol az FIA, a WRC Promóter és a WRC gyári csapatai a 2025-től életbe lépő szabályokat egyeztették. 

A 2022-ben bevezetett hibrid autókra vonatkozó WRC szabályrendszer 2024 végéig van érvényben, a 2025-től életbe lépő szabályokról pedig megbeszélést folytattak Észtországban. 

A kiszívárgott információk szerint a jelenlegi hibrid szabályrendszer meghosszabbításra fog kerülni, a hibrid egységeket szállító Compact Dynamics-szal pedig meghosszabbításra kerül a megállapodás, azonban, ha a WRC gyártói nem tudnak a céggel megegyezni, új beszállító is érkezhet. 

“Határozottan közel vagyunk a megállapodáshoz a Compact Dynamics-szal – mondta Andrew Wheatley, az FIA rally igazgatója a Motorsport.com oldalnak. – Jól sikerült megbeszélés zajlott az Észt Rally idején, és közelebb kerültek a felek a megegyezéshez. Konkrét megállapodás még nem történt, de nagyon közel kerültünk hozzá. 2025-re és 2026-ra szeretnénk megegyezni a jelenlegi hibrid rendszert szállítóval, hogy 2027-től esetleg új rendszer léphessen életbe.” 

Az M-Sport csapatvezetője szerint valóban sikerült az ügyben előrelépést tenni. 

“Úgy gondolom, hogy még mindig nem mindenki elégedett a dolgok előrehaladásával – mondta Richard Millener. – Az látható, hogy a hibrid rendszert szállító cég és az FIA szeretne megoldást találni, és szeretné, ha a rendszerrel kapcsolatos problémák megoldódnának. A hibrid rendszer nyújtotta teljesítménnyel azt hiszem, hogy nincs probléma, ugyanakkor sok a meghibásodás, ehhez képest pedig rendkívül drága. A beszállító keményen dolgozik a problémák megoldásáért. Azt hiszem, hogy a legutóbbi megbeszélésen valóban sikerült előre lépni.” 

Friss