2024. április 29. 15:10

KezdőlapWRCKiderült, miért javult Neuville teljesítménye a gyors versenyeken

Kiderült, miért javult Neuville teljesítménye a gyors versenyeken

-

Thierry Neuvile 10 év alatt csupán három dobogós eredményt tudott elérni gyors, murvás versenyeken, az idei Észt Rallyn azonban határozottan látszott a belga versenyző javulása. 

Thierry Neuville a 2013-as Finn Rally második lett Ford Fiesta WRC-vel, majd 2021-ben harmadik az Észt Rallyn Hyundai i20 Coupe WRC-vel. Éppen emiatt a belga versenyző már hetekkel az idei észt verseny előtt kijelentette, hogy sok jóra nem számít az idei gyors futamokon sem.  

Azonban az Észt Rallyn magabiztosan szerezte meg a második helyet, és bár Kalle Rovanperával nem tudta tartani a tempót, a többiekkel igen. 

Neuville szerint az, hogy a Hyundai létrehozott egy tesztbázist Finnországban, sokat segített számára, hogy javulni tudjon formája a nagy tempójú murvás futamokon. 

“Határozottan javult teljesítményem a tavalyi évről az ideire a gyors versenyeken – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – Az, hogy Közép-Finnországban egyre többet tudok vezetni a saját bázisunkon, segített a fejlődésben. Az is nagy segítség, hogy Esapekka Lappival egy irányba igyekszünk haladni és egymást segítjük. A gyors pályákon sokat kell félkeresztben haladni, ebben pedig nem vagyok igazán jó. A nagy tempó mellett pedig nagyobb kockázatot is kell vállalni, merned kell kockáztatni. Idén a Svéd Rally, az Észt Rally, a Finn Rally és a Chile Rally előtt is tudok tesztelni a saját pályánkon, ami sokat segít a fejlődésben, ráadásul tesztnapokat spórolok más versenyekre. Egyszer sem gondoltam rossznak, hogy a Hyundai létrehozott egy tesztterületet Finnországban, most azonban határozottan érzem az előnyét.” 

Friss