2024. április 29. 03:55

KezdőlapWRCA Toyota továbbra is elkötelezett a WRC mellett - mondja az elnök

A Toyota továbbra is elkötelezett a WRC mellett – mondja az elnök

-

A Toyota Motor Corporation elnöke, Koji Sato még az Észt Rally előtt tartott média kerekasztal-beszélgetésen erősítette meg a vállalat erős elkötelezettségét a Rally-világbajnokság iránt.

Sato, aki az év elején került a Toyota vezérigazgatói és elnöki székébe, egyértelműen kiállt a WRC program folytatása mellett. A japán márka 2017-ben tért vissza a WRC-be, és azóta három gyártói és négy versenyzői világbajnoki címet szerzett.

A WRC-be való visszatérésünket valóban az elnökünk, Akio Toyoda kezdeményezte” – mondta Sato. „Most én lettem az elnök, és tényleg nincs változás abban, ahogyan a WRC-t folytatjuk.”

„Nem csak a WRC, de a motorsport és a versenyzés tekintetében ez marad az alapunk,  ahol tapasztalatot szerezhetünk arra, hogy egyre jobb autókat készítsünk. A Toyota számára ez lesz az alapja annak, hogy hol tudunk egyre jobb autókat készíteni, szóval ez nem fog változni, különösen, ha a WRC-t nézzük.”

Loeb
Fotó: Toyota Gazoo Racing

„A természeti elemeivel küzdünk, és ez is sokat követel a csapattól, ami ahhoz szükséges, hogy ezt a versenyt teljesítsük. Azt hiszem, ezt szem előtt tartva ez egy olyan kategória, amely továbbra is a kulcselem marad, hogy folytassuk a fejlesztéseket.”

A Toyota számára az utazás messze túlmutat a WRC-n, mivel a jövőbe tekint, és olyan járművek fejlesztésére összpontosít, amelyek minden rajongónak megfelelnek.

„A Toyota egészében véve a különböző régiók minden egyes igényének megfelelő és legjobb megoldások megtalálása felé halad. Számunkra, mint autógyártó számára az a cél, hogy ilyen típusú lehetőségeket biztosítsunk minden egyes autórajongó számára szerte a világon, hogy senkit se hagyjunk magára. Ez azt jelenti, hogy nem függünk egyetlen konkrét hajtáslánc típustól sem, és ezt nevezzük többutas útnak. Természetesen megvizsgáljuk a hidrogént, az elektromos és az elektronikus üzemanyagokat. Megvizsgáljuk az egyes régiók energiaigényét, és az adott területnek megfelelő mobilitást biztosítunk. Ami közös az egész gondolkodásban, hogy olyan autókat szeretnénk kínálni, amelyeket öröm vezetni, és erre törekszünk – hogy ezt az élményt nyújtsuk ügyfeleinknek” – magyarázta a WRC program folytatásának okát Sato.

Az elnök-vezérigazgató 1992 áprilisában csatlakozott a Toyota Motor Corporationhoz, és különböző pozíciókat töltött be, többek között a mérnöki és üzemeltetési részlegeken belül, hogy elérje mai pozícióját. Akio Toyoda elnökhöz hasonlóan ő is osztozik az autók iránti hatalmas szenvedélyben.

„Az én ereimben is benzin folyik, és szeretném azt hinni, hogy még inkább így van ez mint Akio-nál! „Már diákkorom óta foglalkozom motorsporttal, és a Fuji Speedwayen is részt vettem hivatalos személyként. A motorsport számos aspektusában részt vettem, és az elköteleződés számos formája az, amin keresztülmentem. Mint ember, azt hiszem, a motorsport rengeteg bátorítást adott nekem, és sok energiát, életerőt kaptam tőle” – magyarázta a személyes kötődést Koji Sato.

Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss