2024. április 30. 05:12

KezdőlapWRCRovanpera: Idén nem veszíthetünk annyi időt a Finn Rally első napján, mint...

Rovanpera: Idén nem veszíthetünk annyi időt a Finn Rally első napján, mint tavaly

-

Kalle Rovanpera számára nagyon fontos lenne, hogy idén megszerezze a győzelmet hazai versenyén, ezért nem engedheti meg, hogy ismét annyi időt veszítsen az első napon, mint tavaly. 

Mint minden versenyző esetében, a hazai versenyen a jó szereplés mindig sokkal fontosabb, mint más futamokon. Így van Kalle Rovanpera is a Finn Rallyval, ahol tavaly az első napon elvesztett idő miatt nem tudott nyerni. 

“A Finn Rally természetesen más, mint a többi, mert ez a hazai versenyünk – mondta Kalle Rovanpera. – Ennek megfelelően nagyon fontos lenne, hogy nyerni tudjunk, hogy így köszönjük meg a szurkolóknak a biztatást. Azonban a bajnokságot is szem előtt kell tartani, ezért nem kockáztathatunk túl sokat. Ezen a versenyen sohasem jó elsőként indulni, tavaly emiatt veszítettünk nagyjából 20 másodpercet az első napon, majd a folytatásban csak 15 másodpercet tudtunk ledolgozni. Idén nem veszíthetünk ennyi időt pénteken, ha nyerni szeretnénk.” 

Kalle Rovanpera eredményei a Finn Rallyn 
2018: Skoda Fabia R5, abszolút 14. hely, WRC2 4. hely
2019: Skoda Fabia Rally2 evo, abszolút 9. hely, WRC2 Pro 1. hely
2021: Toyota Yaris WRC, abszolút 34. hely
2022: Toyota GR Yaris Rally1, abszolút 2. hely 

A Finn Rallyn 22 gyorsasági és 320.56 km versenytáv vár a mezőnyre. A verseny alatt úgy tűnik, hogy pénteken és szombaton viharok, míg vasárnap záporok nehezíthetik a versenyzők dolgát, a hőmérséklet pedig 19-21 fok között alakul. 

Friss