2024. április 29. 13:12

KezdőlapWRCLappit lenyűgözte a Hyundai mérnöke, aki Hamiltonnal is dolgozott

Lappit lenyűgözte a Hyundai mérnöke, aki Hamiltonnal is dolgozott

-

A Hyundai Motorsport már tavaly szerződést kötött egy mérnökkel, aki korábban a Mercedes F1-es csapatában, Lewis Hamilton mellett is dolgozott. Esapekka Lappit nagyon meglepte a fiatal mérnök. 

Esapekka Lappi harmadik helyen zárt az Észt Rallyn, ahol bár Kalle Rovanpera teljesítményét senki sem tudta megközelíteni, de a finn versenyző szinte folyamatosan a harmadik helyen autózott. 

Lappi később elárulta, hogy ez a Hyundai egyik mérnökének köszönhető, aki olyan adatokkal tud segíteni a versenyzőknek, amivel teljesen meglepi őket. 

“Az Észt Rallyn nagyon sok dolgot elemeztünk a csapattal – mondta Esapekka Lappi. – Van egy mérnök a csapatnál, aki korábban Lewis Hamilton mellett dolgozott, amikor folyamatosan szerezte a vb címeit. Mint kiderült, már a tavalyi Finn Rally előtt csatlakozott a csapathoz és azonnal győzni tudott Ott Tanak a Finnországban. Nagyszerű adatelemzéseket készít és összetudja hasonlítani a Toyota versenyzőinek teljesítményét is a miénkkel, holott nem látjuk más csapatok adatait.” 

Az említett mérnök pedig, Austin O’Brien, aki hét éven keresztül dolgozott a Mercedes F1-es csapatánál. Az ír mérnök előbb hajtáslánc – és fékfejlesztéssel foglalkozott, majd szimulációs és teljesítménymérnökként dolgozott az F1-ben.

Friss