back to top
2024. május 06. 03:07

KezdőlapWRCLatvala: Igyekszünk nem őrültséget csinálni a Finn Rallyn

Latvala: Igyekszünk nem őrültséget csinálni a Finn Rallyn

-

Jari-Matti Latvala a 2020-as Svéd Rally után először indul WRC futamon a Finn Rally alkalmával, ahol a Rally1-es Toyotát fogja kipróbálni Juho Hanninen navigálásával. 

Jari-Matti Latvala 3 és fél év után áll rajthoz ismét WRC futamon a hétvégi Finn Rally alkalmával, ahol először fogja vezetni versenyen a Rally1-es Toyota Yaris-t. 

A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke tesztelt is a verseny előtt, feladatait pedig Akio Toyoda veszi át a finn verseny idejére. 

“A teszt nagyszerű alkalom volt, hogy jó hangulatba kerüljünk a verseny előtt – mondta Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak. – Igyekszem mindvégig nyugodtan vezetni majd. Muszáj lesz egy biztonságos tempónál maradni és annak határait nem túllépni. Ebből lehet pozitív és negatív meglepetés is. Távol kell maradni a kockázatos helyzetektől, mert abból csak baj lenne. Juha Kankkunen szerint a 4-8. hely elérhető lehet a Finn Rallyn, és ezt én is így gondolom.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Toyota csapatvezetője szerint meg kell látszania, hogy három és fél évet kihagyott, és csak historic versenyeken állt rajthoz Celicával. 

“A kihagyásnak érződnie kell valamilyen szempontból. Sébastien Loeb korábban szintén nagy kihagyás után állt rajthoz versenyen, azonban akkor még nem voltak olyan szigorúak a tesztszabályok, mint most, így teljesítményén kevésbé látszott meg a kihagyás. Ugyancsak jól sött számára, hogy bár rallyn nem indult, de máshol versenyzett, én viszont csak historic versenyeken indultam, és egy Celica, valamint egy modern autó teljesítményét nem lehet összehasonlítani.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss