back to top
2024. május 07. 08:18

KezdőlapWRCNem lesz nyaralásra alkalmas idő a Finn Rallyn, ennek Rovanpera csak örülne

Nem lesz nyaralásra alkalmas idő a Finn Rallyn, ennek Rovanpera csak örülne

-

A hétvégi Finn Rally minden napjára komoly esőt jeleznek, ennek azonban Kalle Rovanpera csak örülne. A vb címvédő ráadásul esőben készült hazai versenyére is. 

Kalle Rovanpera és Elfyn Evans is esőben készült a Finn Rallyra a HYAcenter Rallyn, melyet a vb címvédő nyert csapattársa előtt. 

Rovanpera szeretné, ha esne hazai WRC futamán is. 

“Bízom benne, hogy kicsit nedves körülmények lesznek a Finn Rallyn – mondta Kalle Rovanpera a WRC hivatalos oldalának. – A verseny előtti felkészülés nagyon jól sikerült, egy olyan versenyen tudtunk nyerni, ahol korábban még nem versenyeztünk. A körülmények ráadásul igen változatosak voltak, esőben és sárban kellett vezetni, de az autó így is könnyen irányítható volt. A WRC futam persze nagyobb kihívás lesz, de készen állunk rá.” 

Elfyn Evans ugyancsak hasznosnak véli a HYAcenter Rallyn szerzett tapasztalatokat. 

“Nagyon jó volt a felkészülés szempontjából indulni a tamperei versenyen – mondta Evans. – Soha nem lehet tudni, hogy milyen körülmények várnak rád a versenyen. A tesztversenyen nem vállaltunk kockázatot, csak a beállítások finomításán dolgoztunk. Nagyon jól sikerült a vezetés a nehéz körülmények ellenére is.” 

A tamperei versenyen rajthoz állt Pierre-Louis Loubet is az M-Sport Ford Pumájával, így a francia versenyző is fel tudott készülni az esőre.

Friss