2024. május 02. 20:23

KezdőlapWRCÉrdekes pletyka kell szárnyra Ogier-val kapcsolatban

Érdekes pletyka kell szárnyra Ogier-val kapcsolatban

-

Sébastien Ogier-nak még nincs szerződése a következő WRC szezonra, éppen emiatt egy olyan pletyka jelent meg, mely szerint jövőre a Hyundai Motorsport versenyzője lesz. 

Sébastien Ogier 2021 vége óta részmunkaidőben versenyez csak a WRC-ben, és bár tavaly kipróbálta a WEC sorozatot is, idén csak a rallyval foglalkozik. 

A nyolcszoros világbajnok jövője azonban egyelőre nem ismert, szerződése év végén lejár a Toyotával. 

A német Motorsport Aktuell magazin információja szerint akár el is hagyhatja a japán gyártót, és versenyzői karrierjét a Hyundai Motorsportnál folytathatja. 

A Hyundainak csupán Thierry Neuville-el van szerződése a 2024-es WRC szezonra is, míg Esapekka Lappival már folynak a tárgyalások a hosszabbításról. Teemu Suninen, aki Észtországban vezethette először a Rally1-es autót, Timo Jouhki menedzser szerint szerződést fog hosszabbítani a koreai gyártóval. Dani Sordo jövője pedig egyelőre nem ismert, elképzelhető, hogy év végén befejezi a versenyzést. 

A Hyundai azonban azon gondolkozik, hogy négy Rally1-es autót indít 2024-ben, a negyedik autóba pedig Ogier ülhetne. 

A koreai gyártóhoz májusban érkezett Francois-Xavier Demaison technikai igazgatóként, aki korábban már dolgozott együtt Ogier-val a Volkswagennél, és együtt sorban nyerték a vb címeket. 

A Motorsport Aktuell szerint Demaison segíthet Ogier leszerződtetésében a Hyundainak.

Friss