back to top
2024. május 13. 03:00

KezdőlapWRCMeghosszabbították a Finn Rally szerződését

Meghosszabbították a Finn Rally szerződését

-

A Finn Rally a következő három évben biztosan a WRC naptárban lehet, miután a WRC Promóter 2025-ig tartó szerződés hosszabbítást írt alá a versenyszervezővel. 

2025-ig biztosan a WRC naptárban szerepelhet a Finn Rally, miután a WRC Promóter szerződést hosszabbított a finn AKK Sports Oy-val versenyszervezővel. 

A szerződést Markus Hakkinen, az AKK Sports operatív igazgatója, Timo Koivisto Jyvaskíla polgármestere, valamint Jona Siebel, a WRC Promóter vezérigazgatója írta alá. 

“Nagy öröm, hogy bejelenthetem az AKK Sports Oy nevében a szerződéshosszabbítást, így a következő három évben biztosan WRC futam lehet Finnirszágban – mondta Hakkinen. – A versenyünk az egyik legnépszerűbb a WRC-ben, és az egyik legkedveltebb verseny a versenyzők között.” 

“Jyvaskyla már nagy múltra tekint vissza versenyszervezőként, így nagyszerű hír számunkra a hosszabbítás – mondta Koivisto. – Bizonyított tény, hogy a Finn Rally komoly hatással van a térség gazdaságára, ráadásul nagyszerű nemzetközi hírnevet is jelent.” 

“A finn piac hatalmas jelentőségű a WRC-ben, nehéz lenne elképzelni egy szezont a Finn Rally nélkül. – mondta Jona Siebel. – A Finn Rally sikere segítheti a teljes WRC bajnokság folyamatos fejlődésé is.” 

Az AKK Sports ugyancsak szerződést hosszabbított a SECTO Automotive névadó főszponzorral.

Friss