back to top
2024. május 13. 20:40

KezdőlapWRCTanak nem számít győzelemre a Finn Rallyn

Tanak nem számít győzelemre a Finn Rallyn

-

Ott Tanak tavaly nagyszerű győzelmet ért el a Hyundai versenyzőjeként Finnországban, azonban a 2019-es világbajnok idén nem számít arra, hogy nyerni tud az M-Sport Ford Pumájával. 

“Tavaly más volt a helyzet, mint idén, mert mindenki számára még újdonság volt a Rally1-es autó – mondta Ott Tanak a Dirtfishnek. – Az idei évre a Hyundai megoldotta korábbi gyengeségeit, a Toyota pedig mindig nagyon erős volt minden versenyen. Biztos vagyok benne, hogy az idei Finn Rally más lesz, mint tavaly.” 

Tanak az Észt Rallyn jó tempóban tudott vezetni, de a jó eredmény elmaradt a motorcsere miatti 5 perces büntetés miatt. Az észt versenyző szerint hazai versenyén lépéselőnyben volt a riválisokhoz képest. 

“Az Észt Rally előtt indultunk a Dél-Észt Rallyn, emiatt pedig kis előnyben voltunk a többiekhez képest. Nekünk már sikerült a WRC futam előtt felvenni a gyors tempót ennek a kis versenynek köszönhetően. Az Észt Rally első szakaszain egyértelműen látszott ez az előny, később azonban már a többiek is felvették a ritmust.” 

Friss