2024. május 05. 15:04

KezdőlapWRCTanak autója akár erdőtüzet is okozhatott volna

Tanak autója akár erdőtüzet is okozhatott volna

-

Ott Tanak elmagyarázta mi okozta kiesését a Finn Rally harmadik szakaszán, az M-Sport versenyzője valószínűleg szombaton már nem tér vissza. 

Ott Tanak a Finn Rally harmadik, pénteki második szakaszán egy gyors jobb kanyarban megütötte autója alját, majd később leállt a Ford Puma motorja és csak elektromos hajtással tudott egy bekötő útig menni, ahol végleg félre állt. 

“Egy gyors kanyarban valószínűleg egy sziklát, vagy valami hasonlót megütöttünk – magyarázta Ott Tanak, aki tavaly nyerni tudott Finnországban. – Az ütés következtében megsérült az olajteknő burkolata és elfolyt az olaj. Az olaj elfolyásával tönkrement a motor. Tűz is keletkezett és nem voltunk könnyű helyzetben, mert egyedül voltunk az erdőben. Bíztunk benne, hogy elektromos üzemmódban haladva elalszik a tűz. Amikor megálltunk szerencsére két tűzoltó készülékkel sikerült végleg eloltani a tüzet. Valószínűleg kilyukadt a motor, ezért nem tudunk visszaállni a versenybe.” 

Az észt versenyző csapattársa, Pierre-Louis Loubet is a pénteki második szakaszon szenvedett balesetet, majd kérdésessé vált az ő versenyének szombati folytatása is. 

Friss