2024. április 28. 02:52

KezdőlapWRCA Hyundainál elégedettek, de nem dőlnek hátra

A Hyundainál elégedettek, de nem dőlnek hátra

-

Thierry Neuville Finn Rallyn elért második helye és Teemu Suninen negyedik helyezése után is tudja a Hyundai vezetése, hogy sok dolguk van még, ha utol akarják érni a Toyotát. 

„Bár a mai eredmény erős és pozitív a bajnokság szempontjából, láthatjuk, hogy még mindig le vagyunk maradva, és további lépéseket kell tennünk, mint ahogyan azt az utóbbi időben tettük, ha ellenfelei akarunk lenni a Toyotának. Teemunak számos nagyon erős pillanata volt a hétvégén. Van egy kis csalódottság, hogy nem állhatott fel a dobogóra, de az, hogy ez már a második versenyen megtörtént, a közös ambíciónk jele. Tudjuk, hogy ezek a gyors rallyk nem feltétlenül mutatják meg az autónkat a legjobb formájában, de a gyárban a színfalak mögött folyó munka az, ami segített nekünk abban, hogy javítsunk az autón, következetességet és megbízhatóságot mutassunk, ezért szeretnék mindenkinek hatalmas köszönetet mondani. Végezetül pedig várjuk, hogy Esapekka újra Danival és Thierryvel együtt lehessen Görögországban, miután a rally közösség nagy része jól megérdemelt szünetet tartott” – burkolta dícséretbe a tennivalókat Cyrill Abiteboul csapatfőnök a verseny végén.

Thierry Neuville – foto: @WORD / Red Bull Content Pool

„Nagy megkönnyebbülés, hogy tíz évnyi küzdelem után újra a Finn Rally dobogójára állhatok. Ez azt mutatja, hogy a csapat és a folyamatban lévő változások jó irányba haladnak. Azt hiszem, ez egyértelműen annak a jele, hogy folytatnunk kell. Örülök, hogy van egy kis szünetünk” – mondta Neuville a díjkiosztót követően.

Azt mondanám, hogy az eredmény önmagában elég jó, még akkor is, ha némi csalódást jelent, hogy lemaradtam a dobogóról. Sok mindent fel kell dolgozni a két verseny után, ami segít felkészülni a következőre, és erősebben visszatérni. Öröm volt együtt dolgozni a Hyundai Motorsport csapatával, nagyon támogatnak és mindent megadnak, amit csak tudnak. Nagyon várom már a következő közös rallyt” – összegzett Suninen.

Négy versennyel a bajnokság vége előtt Neuville továbbra is a harmadik helyen van, de a 36 pontos hátránya még mindig több, mint az egy versenyen szerezhető 25+5 pont. Sőt Evans a győzelmével már 11 pontra került a Hyundai első számú pilótájától.

Suninen
Teemu Suninen- foto: Janus Ree / Red Bull Content Pool

 

Friss