2024. április 29. 06:49

KezdőlapWRCFourmaux kihagyta a dobogót Finnországban - megbüntették érte

Fourmaux kihagyta a dobogót Finnországban – megbüntették érte

-

Adrien Fourmaux és navigátora Alexandre Coria-t megrovást kapott a Finn Rallyn, az M-Sport csapatra pedig 2000 eurós pénzbírságot szabtak ki, amiért elhagyták a Finn Rally célterületét, és nem jelentek meg a díjátadó ceremónián.

Az M-Sport duója a szezon első WRC2 dobogóját szerezte meg Finnországban, miután lenyűgöző teljesítményt nyújtott a Ford Fiesta Rally2-vel, és a nyolcadik helyen végzett, 33,8 másodperccel lemaradva a kategória győztese, Sami Pajari mögött.

A franciákat azonban megrovásban részesítették, és 1000 eurós felfüggesztett pénzbírságot szabtak ki rájuk, az M-Sportot pedig külön pénzbírsággal sújtották, mert megsértették a WRC sportszabályzatának 66.1 cikkelyét a dobogós helyezéssel kapcsolatban.

A vasárnap délután tartott meghallgatáson Coria hosszasan magyarázta, hogy egy félreértés miatt hagyták el a területet, mert nem voltak tisztában a szabályokkal. A navigátor egy maximum 30 perces utasítást értelmezett rosszul, ahol a 30 perces időtartam a Power Stage teljesítéséhez szükséges maximális időre vonatkozott, nem pedig a TC22A célidőre.

A csapat képviselője, Céline Guès „megerősítette, hogy vasárnap reggel megkapta a dobogós eljárásra vonatkozó utasításokat az FIA médiadelegáltjától, de a csapaton belüli kommunikációs félreértések miatt az információt nem adták át a 26-os számú autó személyzetének”.

A vétség tehát nem szándékos volt, ami furcsa is lenne, hiszen egy remek eredmény után a versenyzők is a dobogón szeretnek ünnepelni.

Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss